17 augusti 2016

Solutions for a broken world

Sommar, sommar... Så fort den flyger förbi! Men det goda med den saken är att Jordnäras workshop med Daniel Hansson den 30.9 nu närmar sig med stormsteg ;) 

Daniel är filmaren, föreläsaren och forskaren som för tillfället jobbar med hållbarhetstänk bland gymnasieungdomar i Strängnäs i Sverige. Dessutom sysslar han med konstbaserade projekt inom Terra Religata, som du kan klicka in på här. I sitt arbete utgår han bland annat från erfarenheterna han fått när han samarbetat med indianer från flera olika stammar i Idaho, USA. Deras visdom och helhetstänkande kan vi låta oss inspireras av för att hantera de komplexa hållbarhetsfrågorna på ett verkningsfullt sätt. Daniel kommer under workshopen i Jakobstad att ge oss redskap för att utveckla vårt tänkande och våra handlingar i en mera hållbar riktning och dagen riktar sig till alla som är intresserade av förändringsprocesser i allmänhet och hållbarhetsfrågor i synnerhet.

Vi har valt att arrangera eventet i den fantastiska miljön på Rosenlunds prästgård (www.rosenlund.fi). I priset för workshopen ingår kaffe och en lunch gjord på lokala råvaror i säsong. Om vädret tillåter gör vi också en kort rundvandring i prosten Aspegrens trädgård och får höra mer om hur han revolutionerade odlandet i våra trakter på 1700-talet och jobbade stenhårt för den förändring han såg var både nödvändig och möjlig. Jag kan inte låta bli att tänka att vi kan hämta kraft ur det tänket då för vårt eget tänk nu - de utmaningar vi står inför kräver minst lika mycket engagemang och sisu som prosten och hans vänner hade på sin tid!

Mer info får du på eventets sida på Facebook och anmälan gör du genom att kontakta oss på Jordnära (info@jordnara.fi). Vi ser fram emot en inspirerande dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar