6 april 2015

Bonden och prinsen

Min söndagskväll förgylldes av en dokumentär om ett otippat radarpar, prins Charles och hans inspektor David Wilson, som sedan 1986 driver ett hållbart jordbruk på The Duchy Home Farm i Tetbury, Cotswalds.

Dokumentären innehåller, förutom de underbara pastorala vyerna och den charmerande brittiskan, en hel del insiktsfulla resonemang av både prinsen och bonden. Det finns någonting oerhört vackert och trösterikt i att vi funderar på samma frågor - i slott och i koja! Det hållbara exemplets makt, kärleken till jorden och lyckan i att få äta riktigt bra lokalproducerad mat, för att nämna några. Jag gillar särskilt mycket kombinationen av filosofisk-moraliska ställningstaganden och den handfasta experimentella attityden.

Du kan se dokumentären själv och begrunda! Den finns på Arenan i 29 dagar till.

1 kommentar:

  1. Jamen visst. Jag blev nästan tårögd av att prins Charles sysslar med detta. Som bortblåst är minnena av en skandaljagad kronprins som aldrig lär bli kung just pga av den orsaken. Nu nästan önskar jag att drottningen skulle ge över makten till honom innan den går vidare till hans egen son. Tänk vad man kan åstadkomma om man har resurser!

    SvaraRadera