3 november 2014

Glutenfri hallontårta

Mitt glutenfria liv börjar arta sig! I helgen fick vi kaffebesök och jag kände för att lyxa till det lite. Med en titt i skafferiet och lite inspiration från raw food blev det en snabbgjord tårta med nästan bara "hälsosamma" ingredienser.

Receptet (8 bitar) ser ut såhär ungefär:

BOTTEN: 10 blötlagda dadlar mixas med 2 dl mandelmjöl, 2 msk kokosolja, 1 dl carob/kakaopulver, lite vanilj och kardemumma. (Jag tillsatte även lite vatten för att få en bra konsistens.) Smeten breds ut på ett bakplåtspapper i en form med diametern 23 cm. Bottnen får sedan torka i svag ugnsvärme på 50 grader i cirka 45 minuter.

FYLLNING: 1 dl grädde vispas och smaksätts med lite kanel och en gnutta socker. (Den som vill kan förstås ersätta den vanliga grädden med havregrädde eller kokosgrädde och söta med sirap eller honung.) Fyllningen breds ut över bottnen.

Tårtan dekoreras med lite riven mörk choklad och valfri mängd frysta hallon innan denl serveras med en sås på mixade hallon. Och den är hur god som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar