10 oktober 2014

Grönkålschips

Äntligen är det fredag igen! Dags att mysa i höstrusket. Tända lite ljus, elda i kakelugnen, krypa upp i soffan med dom man älskar allra mest. Och äta lite gott, förstås! Och vill man undvika de vanliga fallgroparna så finns det faktiskt alternativ. Ett tips på nyttigt fredagsmys är grönkålschips.

Själv har jag experimenterat mig fram till följande recept:

Två liter sköljd, avrunnen och strimlad grönkål (stjälkarna borttagna) blandas med 1 tsk salt och en msk olja. Därefter kramar man in oljan och saltet riktigt ordentligt, så att hela grönkålen är bearbetad. Bredes ut på en plåt med bakplåtspapper. Gräddas i 175 grader nio minuter. Temperaturen och tiden givetvis på hur effektiv ugnen är, så man får prova sig fram. Denna sats ger cirka 5 dl färdiga grönkålschips. Hos oss har vi inte lyckats spara dem så länge, men jag tippar på en knapp veckas hållbarhetstid i rumstemperatur. Godast är de förstås färska.

Bare å njut! Gärna tillsammans med ett glas rött... Rena rama hälsokosten ;)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar