8 september 2014

Skrädmjölsgröt

Köttfria måndagar har jag ju skrivit om tidigare och idag vill jag komma med ett tips som är bra för både miljö, mage och plånbok. Som ett led i vår strävan att äta mer vegetariskt har vi ibland gjort gröt som kvällsmat. Jag tror att gröt är lite underskattat i vår tid. Det är faktiskt en bra bas i vardagen, både till frukost och ibland också som kvällsmat, förutsatt att man äter en hyfsat stadig lunch. Ett riktigt gott alternativ är skrädmjölsgröt:

Gröten görs av ett mjöl som är gjort av rostat havre. Själv har jag köpt Saltå Kvarns skrädmjöl, som jag vet är biodynamiskt odlat och kravmärkt. Gröten är snabbkokt, max fem minuter, och har en lite nötaktig smak. Helt perfekt med lite kanel och äppelmos till.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar