idag blev vår krusbärssaft klar. ett riktigt lyckokast. den är röd och god och underbar!
glasflaskorna är återbruk, märkningen sker med målartejp och kulspetspenna. eftersom jag inte satt till något konserveringsmedel (förutom sockret) bör den drickas inom kort. en del av satsen åkte dock i frysen i platsflaskor. på så sätt klarar vi oss med aningen mindre socker än receptet nedan (som är världens enklaste att genomföra) påbjuder:
KRUSBÄRSSAFT
5 liter röda krusbär
7 dl kokande vatten
7 dl socker per liter saft
skölj bären och krossa dem. häll över det kokande vattnet. låt stå i tre dygn i kylskåp.
sila saften och mät upp hur många liter du har. koka hastigt upp i stora kastrullen, tillsätt sedan socker (7 dl per liter) och rör tills sockret löst sej. skumma av och häll upp på flaska.
jag säjer som mommo brukade:
jag känner mej rik den här tiden på året!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar