30 april 2013

Glada Wappen!

utanför mitt fönster vajar en klunga snödroppar i vinden. enstaka krokus sticker upp sina vita huvuden här och där. blåmesen och pilfinken flyger båda ivrigt mellan träd och holk. det kvillrar och kvittrar i toner jag inte riktigt kan bestämma vems de är. kanske är det rödvingetrasten vi såg häromkvällen?

och jag tänker att Valborg bär med sej bud om att våren verkligen är på väg. att det mycket snart kommer att grönska, att fågelungar ska kvittra, att det kommer varma och soliga dagar. Valborg är dagen när det gröna livet spirar extra mycket. kanske är det en dag när italienskans adjektiv till och med kunde ställas före substantivet (så som i La Verde Vita). för att det gröna är ett Mycket Viktigt Adjektiv? enligt säker källa kan sådana nämligen förtjäna en plats före sitt substantiv. precis som i La Dolce Vita, ni vet.

och vi firar traditionsenligt. med mjöd och struvor, ballonger och serpentiner. med stolta toner från manskör, med tal som hyllar våren och med bubbel i glasen. för det gröna och för livet. och för Det Gröna Livet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar