28 mars 2014

Kärnkraftnejtack! - del två

den som vill engagera sig organiserat i kärnkraftsfrågan kan med fördel göra något av följande:

1. gå med i FB-gruppen Kärnkraftsfritt Bottenviken
2. bli medlem i föreningen Pro Hanhikivi eller följa dem följa på FB
3. engagera sig i Greenpeace i Finland, som arbetar för att avveckla kärnkraften, men också har ett brett grepp om andra angelägna miljöfrågor

jag tror att vi tillsammans kan bidra till att åtminstone INTE låta Projekt Pyhäjoki passera obemärkt förbi... det finns många nivåer vi kan bearbeta, från de lokala intressena till de nationella. kanske kan du vända dig till dem som styr i din kommun eller till ditt eget elbolag eller till de män och kvinnor som representerar dina intressen i riksdag och regering? ju fler som frågar och funderar och ber om klara ställningstaganden och transparens i beslutsprocessen, desto bättre.

i den principiella omröstning om Fennovoimas planer för uppförande av ett kärnkraftverk i Pyhäjoki som gjordes i riksdagen 1.7 2010 valde 121 ledamöter att rösta för. här kan du läsa vilka. 71 röstade mot och 2 röstade blankt. själv undrar jag hur många av dem som röstade för som står fast vid sin åsikt under de nu radikalt förändrade omständigheterna. i Österbotten har vi ett fint gammalt talesätt som på standardsvenska lyder ungefär "det är ingen dålig karl, som kan ändra sig". det är väl läge att plocka fram det nu?!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar