11 januari 2012

Goda nyheter

i postlådan ligger idag ett stort vitt kuvert. postat i Sverige, okänd handstil. jag öppnar, ivrig som ett barn på julafton och inser att vi fått vår första leverans av Good News Magazine. de fyra fjolårsnumren och ett kort med några rader av William Blake och så detta korta och oändligt vackra: "Med Omtanke" från redaktionen. bara en sån sak... karamell-högen landar på soffbordet i väntan på lugnare stunder. kan knappt tåla mej tills barnen somnat och jag äntligen får ro att bläddra.

kvällslugnet lägger sej. landar i soffan och låter mej svepas med. läser en artikel här och några rader där. gottar mej åt alla kommande läsningar. tänker att idealismen och realismen är trådar i samma väv. känner igen tankegångar, imponeras av bredden och djupet.. gläds över att någon (Daniel Mendoza och hans team) gör detta fantastiska arbete: sprider hopp och inspiration och framtidstro, visar att världen faktiskt kan bli en bättre plats, att det stora finns i det lilla. att tusen små vardagshandlingar kan förändra hela verkligheter.

en kväll som denna känns det lätt att lägga huvudet mot kudden och drömma i färg. om en grönare och skönare värld. trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar